Kansli

• På kansliet träffar du vår klubbchef Håkan Johansson samt Lena i receptionen.

Banan

• De som håller banan i perfekt skick gör det under ledning av vår greenkeeper Sune Nilsson. De arbetar oftast tidigt på morgonen och huserar på Golfgården som ligger vid övningsområdet och rangen.

Restaurang

• När du blir sugen på något gott träffar du på vår krögare Marcus Wikberg som driver Trelleborgs Golfkrog. Lika populärt och omtyckt av greenfeespelare som av medlemmar och inte minst Trelleborgs näringsliv som gärna tar en lunchutflykt hit. Vill du veta vad som står på menyn eller vad krögaren kan erbjuda i form av catering så står det mesta på vår hemsida.

Golfshop

• Vår golfshop är vida berömd och 2014  blev de 1:a i  “Årets Golfshop” i Sverige! Många golfare åker hit för att shoppa hos Jenny och Lars. Om du går in på deras hemsida (du hittar länk dit på klubbens hemsida) så förstår du säkert varför Lindhs shop är så omtyckt. På den hittar du också all information om kommande kurser och lektioner med Lars samt en massa användbara golftips. Du når Lars på 0410-330480.

• Klubbens ordförande är Lars Licke.

Tidsbokning

• Tidsbokning gäller hela dagen mellan kl. 06.00-21.00. Du kan boka rundan 14 dagar i förväg. Du gör det antingen via internet (www.golf.se), i golfterminalen vid receptionen eller per telefon.

Svensk Golf

• Som medlem får du tidningen Svensk Golf en gång i månaden (ett nummer per hushåll). Greenfeemedlemmar som bor utomlands får betala lite extra om de vill ha tidningen hemskickad. De måste då meddela kansliet att de vill ha tidningen.

Bagbricka

• Bagbrickan och den lilla årsetiketten finns att hämta på kansliet. Fäst den på bagen så att alla kan se vilken klubb du är stolt medlem i.

Medlemskort

• Medlemskortet skickas normalt hem inom två veckor från det du blivit medlem. Om inte, så kontakta kansliet. Du som bytt klubb och har ett medlemskort får inget nytt. Ditt gamla fungerar även hos oss.

Tävling

• Det fylliga tävlingsprogrammet som kommer ut under våren och tar upp årets samtliga tävlingar kan du hämta ut på kansliet. Du finner det även på vår hemsida.

• Både damerna och herrarna har sina egna tävlingsdagar vardagar varje vecka där alla är välkomna att vara med. Fråga kansliet eller titta på hemsidan vad som gäller och vilka dagar det är.

• Varje tävlingsfri helgdag samlas en hel del medlemmar, “Di hemlösa”, klockan 08.30 för anmälan.  Därefter sker lottning.  Där kan vem som helst vara med och det är som sagt vad bara att dyka upp så tar de hand om dig.

Hemsidan och Facebook

• Bokmärk www.trelleborgsgk.se på din dator. Det finns gott om anledningar att då och då besöka vår hemsida. Förutom allt praktiskt som vem som sitter i styrelsen och arbetar på klubben så hittar du även banguide och tävlingskalender med starttider och resultat. Där finns också roligheter som bildgalleri och annan kuriosa. Naturligtvis finns vi också på Facebook.

En4skåne

• ”En4Skåne” är en fördel som gör många andra golfare avundsjuka. Som medlem hos oss spelar du fritt även på Vellinge GK, Söderslätts GK, Tegelberga GK samt Bedinge GK i samma omfattning som din valda medlemskapsform medger. Är du osäker så prata med kansliet.

Ideellet arbete

• Som med alla andra klubbar är även Trelleborgs Golfklubb beroende av frivilliga entusiaster som vill vara med och utveckla verksamheten. Säg till i kansliet så kopplar vi dig samman med någon kommitté-medlem som kan berättar mer.

Klubbtjänst

• För att hålla nere kostnaderna så har vi sedan ett par år tillbaka obligatorisk Klubbtjänst för de seniorer som är Fullvärdiga-och Vardagsmedlemmar. Det innebär att du ska utföra någon form av praktiskt arbete i minst fyra timmar. De aktuella arbetena ser du på hemsidan och via e-mail. Du får gärna komma med egna uppslag på vad du tycker ska göras och vad du kan tänkas åta dig. De som av en eller annan anledning inte kan delta i Klubbtjänsten debiteras på 350 kr/år.

Årsavgift

• Vill du dela upp årsavgiften erbjuder vi delbetalning via autogiro. Fyll bara i en autogiroblankett (finns att printa ut på hemsidan) och lämna in den på kansliet. Har du väl gjort det en gång så löper autogirot på år efter år.

• Du kan även delbetala via More Golf ­– ett förmånligt MasterCard som ger dig poäng på dina inköp, rabatter på greenfee samt försäkring. Läs mer på moregolf.golf.se.

• Du som bor utomlands använder följande begrepp vid betalning:
Bic: ESSESESS & IBAN: SE 89 5000 0000 0564 0100 3685

Regler angående spelrätt

Följande är en sammanfattning av de spelrättsstadgar och regler som beslutats avmedlemmarna vid årsmötet:

-Om aktiv senior med spelrätt vill bli passiv medlem skall det anmälas senast den 31 oktober året före.
-Om aktiv senior med spelrätt vill ändra kategori till billigare medlemskap, alltså till vardags eller lågsäsongs (greenfeemedlemskap gäller inte) skall detta anmälas senast den 31 december.
-Om aktiv senior med spelrätt vill ändra kategori till dyrare medlemskap, alltså fullbetalande eller vardags kan det göras när som helst och skall gälla för hela året.
-Om aktiv senior med spelrätt vill gå ur klubben eller bli greenfeemedlem gäller reglerna för
utträde. Alltså;

Man kan sälja spelrätten till ny medlem när som helst.

Man återlämnar spelrätten till klubben utan krav på ersättning. Om detta görs senast den 31 oktober slipper man avgift för nästa år.

Man hyr ut spelrätten till ny medlem för helt kalenderår och betalar själv avgift för passivt medlemskap.

Tveka inte att fråga oss på kansliet eller någon medlem om ni undrar över något.