Ni är många som valt att bli medlemmar hos oss de senaste 18 månaderna och samtidigt som det säkert finns en del av er som varit medlemmar en längre tid och är mer nyfikna på verksamheten. Vi har fått frågan och lagt märke till att det finns en efterfrågan så därför vill vi bjuda in till en klubbinformationskväll i Klubbhuset, måndag 19/3 18.00

Vill vill berätta det ni vill höra samt svara på era funderingar och frågor som gör att ni känner er hemma och framför allt så välkomna som ni är. Ni kommer att träffa delar av personal,  styrelseledamöter och samarbetspartners som alla arbetar för att vi skall kunna leverera en så komplett upplevelse som möjligt och ett värde i ert medlemskap.

Vi räknar med att det tar ca 90 min och bjuder naturligtvis på en kvällsfika.
Svara gärna på, kansli@trelleborgsgk.se om ni har möjlighet att komma

Varmt välkomna 

Trelleborgs Golfklubb styrelse och personal

Fr.o.m. måndag 5/2 kommer ordinarie greener att tas ur spel för en tid framåt. Nu kommer kylan och det växlar mellan minusgrader på nätterna och runt 0:an på dagarna vilket gör att greenerna behöver tas ur spel ett tag.

Fram till i mitten på mars tar vi igen oss och laddar våra batterier inför allt vad 2018 har att erbjuda av nya golf- och matupplevelser.

Vill du hålla dig uppdaterad och hänga på låset ska du följa oss på Facebook – Matlagarna i Skåne

Årets Winter-golf, Palm City Winter Tour,är igång och nästa tävlingsdag är på lördag 13/1.
Det spelas singeltävling, var tredje helg, fram tills avslutningen på Långfredag 30/3 2018.
Tävlingsdagarna finns upplagda på golf.se och där gör du din anmälan. Har du registrerat ditt kort kan du även förbetala startavgiften direkt vid anmälan då kansliet är obemannat under PCWT´s genomförande. Det går även att betala med Swish eller kontant vid ankomst. Tävlingsavgift är 100,- per tävling. Har du placerat dig på deltävling behöver du inte vara kvar då presentkorten kan hämtas vid ett senare tillfälle. 25,- på varje erlagd startavgift går till slutställningen och fördelas efter sista omgången.  Startlista publiceras fredag innan spelhelg.
Vi kommer även att presentera poängställningen efter resp omgång på golf.se enligt Order of Merit beräkningar för en klass. Tee och bansträckning kan ändras till de olika tävlingsdagarna beroende på yttre omständigheter. Välkomna till WinterGolf!

Det är med glädje jag kan presentera Hampus Borg som ny assisterande PGA-tränare på Trelleborgs GK från 2018.
Hampus ansvarsområde är våra yngre juniorer & nybörjare.
Du kommer även att träffa på honom i shopen.
Hampus är ett välkänt ansikte på Trelleborgs GK då han började sitt golfande på Trelleborgs GK redan som 6-åring. Som duktig spelare ingår han sedan flera år i vårt elitlag.

Välkommen i tränarstaben, Hampus!
– Lars Lindh PGA, Head Professional Trelleborgs GK

Alla medlemmar som idag, lördag 16/12, tittade förbi Klubbhuset och betalade fakturan fick en lottandel i “Jullotteriet”. Här presenteras vinstlistan.
Nr 94 – Vinst 1: MAXI autofold vagn, värde 1995,-
Nr 42 – Vinst 2: lektioner hos Lars Lindh 2 x 25 min, värde 750,-
Nr 86 – Vinst 3: Golfhäftet, värde 495,-
Nr 79 – Vinst 4: lektion hos Lars Lindh, värde 375,-
Nr 72 – Vinst 5: 1 dussin Titleist bollar, värde 299,-
Nr 93 – Vinst 6: 1 dussin Titleist bollar, värde 299,-
Stort grattis till vinnarna! Priserna kan avhämtas sön – tor 10.00 – 15.00 på Kansliet ( hos Lars, shopen imorgon söndag )
Tack till alla besökare och en härlig lördag i Klubbhuset // Lars – Lars – Håkan

 

 

 

Förbered dig för säsongen 2018 med  inomhusträning i studion!

I studion kan vi:
•  Träna Långa & korta slag
•  Träna puttning
•  Göra analyser  med svinganalysprogram, balansplatta & Launchmonitor.
Detta för att göra det enklare för alla kategorier av golfare att förstå sin sving.

Läs mer om kurserna klicka här »

Ett välbesökt höst-årsmöte avklarades förhållandevis snabbt. Kvällen inleddes med utdelning av priserna för säsongstävlingarna. Närvarande vinnare i de olika tävlingarna mottog välförtjänt sina troféer. Klubbmästare Bengt Skoog, KM hcp 1 Hans Östling KM, hcp 2 Bengt Skoog, KM hcp 3 Ingvar Johansson, KM junior/pojkar Jacob Lindh, KM junior/flickor Tina Håkansson, KM knatte/pojkar Albin Holmer-Wärneryd, KM knatte/flickor Tova Jönsson. Sommarcupen A Linus Jönsson, Sommarcupen B Liam Floridan, Sommarcupen C Max Nilsson.  TisdagsMasters Agneta Borg, OnsdagsMasters Bengt Skoog, VeteranCupen Ronny Regmyr.

Därefter hölls mötet av ordf. Lars Licke med Pia Dahav vid sin sida. Protokollet finns tillgängligt så snart det är justerat. Emil Borin redogjorde för prognosen av 2017 som pekar på ett knappt plusresultat samt budgeten för 2018 som också är svagt optimistisk i paritet med årets prognos. Bland några av besluten kan nämnas att årsavgiften för fullvärdig 4-Skåne+ medlem höjs med 300,- samtidigt som klubbtjänstavgiften för 2018 och framåt, tas bort. Nya medlemskapstyper införs med enbart spel på Trelleborgs GK, veckans alla dagar, senior 5700,- samt för medlemmar 80 år eller äldre 4950,- . Även greenfee-medlemskapen höjs med 55,-

Till styrelseuppdrag valdes några nya namn. Lars Licke omvaldes till ordförande och tackade för förtroendet. Anders Dahlström, Mona Ter Laak och Pia Dahav lämnade sina uppdrag. Anders Dahlström har varit verksam i klubben och styrelsen under minst 15 år med ansvar för bl.a. fastigheterna och avtackades med blommor och present.
Nyval till styrelsen är Kenneth Mårtensson, Sten-Inge Alm och Finn Kajson.

Efter några få frågor och behandling av inkommen motion tackade ordförande för visat intresse och avslutade mötet med att uttrycka klubbens förhoppningar om ett fantastiskt bra golf-år, 2018.

Söndagen 10/12 spelar vi, för första gången, Nobel slaget En 9-håls tävling, poängbogey på självaste Nobel-dagen. Du väljer själv vilka 9 hål du vill spela. Markeras på kortet innan start. Glögg och pepparkakor serveras före, efter och under rundan. Vid inlämnande av score blir det varm korv. Startavgift 60,-. Samling och första start vid 10.00. Vill du starta sent är sista starttid 11.00. Alla spelar tee 48, en klass. Anmäl dig gärna på “min golf”  Varmt välkommen till en annorlunda tävling!

Köp 2 Golfhäfte 2018 och få en gåva på köpet!
Kampanjen pågår året ut och är den perfekta julklappen. Välj mellan golfhandske, golfstrumpor, golfhandduk eller golfcoaching som din gåva.
Välkommen till Kansliet

Lördagen 9/12 är det dags för Julshow på Parken i Trelleborg med, förhoppningsvis, många medlemmar på Trelleborgs Golfklubb som gör att denna kväll blir till en härlig medlemsavslutning på 2017. Teater Tittin består till 2/5 av medlemmar, Malena & Kenneth Björner som tillsammans med ytterligare en medlem, Åsa Wirgin – Krögare på Parken, gör ett samarrangemang med ett härligt Julbord, mycket humor, musik och sång samt allt som hör en Julshow till. Du som medlem har nu möjligheten att, tillsammans med flera andra från Klubben, uppleva en härlig kväll tillsammans. Köp din biljett hos Åsa ( 0734-403077 / asa.wirgin@telia.com ) Pris för Julbord, musik, underhållning och allt där till är 595,- Därefter kontaktar du oss på Kansli och får presentkort om 100,- per köpt biljett att använda i shop och/eller restaurangen. Vi ser fram emot en riktigt härlig avslutning med många medlemmar på Parken, 9/12 så boka era platser redan nu. // Styrelsen

Då är årets 4-Skåne+ tävling avslutad. Det blev en spännande uppgörelse ända in till slutet. I A-klassen blev det dominans av Trelleborgare på de främsta platserna och slutsegrare är Magnus Eriksson. Tittar vi på B-klassen domineras denna av Tegelberga-spelare medan Bedinge äger C-klassen. Stort Grattis till samtliga pristagare och tack till alla som ställt upp under året samt ett extra tack till tävlingssponsorn Stena Line samt Joakim och Jonas på Vellinge GK som skött tävlingen från start till mål Slutlig sammanställning hittar du här  OOM 2017- slut resultat

Måndagen den 2/10, startade ombyggnaden av vårt signaturhål – 10:an. Greenområdet, inkluderat samtliga bunkrar skall bli till en bättre spelupplevelse. Arbetet är en del av banutvecklingsplanen, framtagen av banarkitekt Johan Benestam och utförs av Alan Strachan. Bunkrarna skall byggas om och minskas i storlek samtidigt som greenområdet i sin helhet skall erbjuda alternativa spelvägar.  Alan är väl känd från flera banarbeten i Sverige ( bl.a har Falsterbo, Rya och Båstad använt hans kunskaper de senaste åren ), England, Irland och Skottland. Alan, som bor på Irland, har arbetat med och på golfbanor i hela sitt liv så vi ser fram emot ett riktigt fint “links-hål” när det är färdigt. På bilden ser ni ett foto-montage av hur det färdiga resultatet kommer att se ut från tee. Här finns Hål 10 Nya Tees Bunkrar 20170606 (002) ritningen för hålet
Under tiden kommer vi att använda en alternativ green, kort om 11:ans tee.

Årets sista deltävling av MånadsMixen är framflyttad till måndag 9/10. Väderprognosen för ordinarie speldag, 2/10, såg inte så upplyftande ut vilket föranledde ett snabbt beslut om att flytta fram en vecka. Missade ni att anmäla ? Då har ni en ny möjlighet. Anmälan under veckan och startlista presenteras i helgen. Välkomna // Kjelle

Bokning av lektioner

Du kan boka lektion på 3 sätt
1. I shopen
2. Via telefon 0410-330480
3. NYHET! Boka lektioner online, dygnet runt. (Klicka på knappen!)

Boka tid i Trelleborg

Titleist nya 718 järnklubbor och 818 hybrider finns nu i studion!
Titleist erbjuder nu hela sex olika järnklubbor inklusive helt nya modellerna AP3 och T-MB (som tidigare bara fanns som drivingiron), och två hybrider.
Sugen på att testa?
Boka Custom Fitting Lesson™ klicka på knappen, eller ring 0410-330480!

 

 

Filmen visar Lars i studion när han visar de nya klubborna!

Vinnarna i årets veckotävlingar är korade. Segrare i OnsdagsMasters är Bengt Skoog. I VeteranCupen blev det Ronny Regmyr som står som regerande Mästare och i TisdagsMasters bärs titeln av Agneta Borg. Stort Grattis till samtliga vinnare och övriga pristagare. Vandringspriserna delas traditionellt ut på höst-årsmötet.

Samtliga medlemmar i Trelleborgs Golfklubb kallas till medlemsmöte, Parken i Trelleborg, tisdag 17/10 kl.1800. På agendan står presentation av verksamheten och de planerade projekt som är antagna av styrelsen.
Hur går det med Visionen – Sveriges bästa Links ? Det är nu ett par år sedan banarkitekt Johan Benestam kontaktades och vad har hänt sedan dess ? Hur långt är vi komna med projektplanen för banan. Till detta projekt finns även en idé om att anlägga en korthålsbana med 6 hål. Hur skall vi finansiera projekten och när skall dom genomföras. Detta vill vi  presentera.
Hur fungerar arbetet med vår nya organisation sedan bolagsbildningen, för snart 2 år sedan ? Vilka resultat ser vi ?
Medlemsundersökningen 2017. Vilka svar har medlemmarna givit och hur arbetar vi med dessa ? En detaljerad redovisning av undersökningen skall presenteras.
Vision 50/50 är också ett projekt som startats i samarbete med Svenska Golfförbundet. Vi är en av 20-talet klubbar som bedriver detta arbete. Varför ? Vad vill vi uppnå ?
Våra fastigheter. Det finns en idé och en, ännu icke fastställd plan på att göra vid på Golfgården, maskinhallen. Hur ser dessa idéer ut och vad vill vi åstadkomma ?
-“Ja, frågorna är många. Ännu fler än planerna och projekten men som en del i medlemstrivsel och klubbtillhörighet vill vi delge så mycket som möjligt av arbetet”, berättar styrelseordförande i föreningen, Lars Licke tillsammans med ordförande i driftbolaget Per-Olof Jönsson. Det drar ihop sig till höst-årsmöte och är en av anledningarna till att vi håller medlemsmötet i god tid innan årsmötet.- “Det är stora projekt som är i rullning och vi vill ge alla intresserade en god inblick i verksamhetsplanerna”, säger Lars Licke.

Varmt välkomna till en intressant kväll, 17/10. Parken, Norregatan 46 i Trelleborg // Styrelserna för Trelleborgs Golfklubb och Trelleborgs GK AB

Lördagen 16/9 skall det avgöras. Vem blir årets Mästare i veckotävlingarna? VeteranCupen – TisdagsMasters – OnsdagsMasters. Anmälan är öppen för samtliga som varit med någon gång under året. Respektive resultatlista räknas om där deltagarna ges slutspelspoäng. Startlistan baseras på placering. Ledarboll sista start i resp klass. I vanlig ordning delas det ut extra poäng i slutspelet vilket gör det möjligt för samtliga att “klättra” ordentligt i listan. Anmälan till Kansli eller på golf.se. Välkomna!

Sista helgen i augusti avgjordes årets Klubbmästerskap. Segrare och årets klubbmästare, Bengt Skoog. Bengt har haft en fantastiskt framgångsrik säsong, med flera framskjutna placeringar i de flesta av våra klubbtävlingar, så det är ingen större överraskning att han tar hem titeln i år. 29 deltagare ställde upp och det tävlades även i hcp-klasser. Bengt vann, av naturliga skäl, sin klass hcp 2 medan segrare och mästare i hcp 3 är Ingvar Johansson. Stort Grattis till vinnarna! Resultatlistorna finner du här,KM- Resultatlista(1) HCP 2 – Resultatlista(2) HCP 3 – Resultatlista(3)

Söndag 10 september spelas årets upplaga av “2 generationer”. Tävlingssponsor är Helsingborgs Gummifabrik. Vi tävlar i två lika stora klasser med spelformen greensome, vilket är nytt för i år, och är öppen för alla med ett generationsförhållande i rakt ned/uppåt-stigande led. Även nya familjeförhållande är välkomna. Mormor / barnbarn – far / son – mamma / bonusbarn etc. Alla är välkomna! Observera att ETA exakt tävlingshcp gäller för att synas på resultatlistan. Anmälan till 0410-330460 eller på golf.se

Vi gratulerar 2017 års vinnare i Knatte- & Junior KM!

Knatte KM tjejer: Tova Jönsson
Knatte KM killar: Albin Holmer Wärneryd
Junior KM tjejer: Tina Håkansson
Junior KM killar: Jacob Lindh

Det var många med i årets KM som även var avslutningen på Sommarcupen 2017. Vi vill tacka samtliga deltagare för en kanondag på klubben, som vanligt fylld av gemenskap!
Resultaten från Knatte KM klicka här »
Resultat från Junior KM klicka här »
Resultat från Sommarcupen 2017 klicka här »

Härliga bilder från KM &  avslutningen av Sommarcupen 2017 finns på Facebook & Instagram.

Instagram-Logo_nyInstagram @trelleborgsgolfacademy klicka här »

shopen_facebook_f_140Facebook @Trelleborgs Golf Academy & Shop klicka här »

I lördagens kvaltävling, World Amateur Golfers Championship, blev det 4 klassegrar till trelleborgsspelare av 5 möjliga. En härlig insats! Till Sverigefinalen, som spelas på Ekerum 16/9, åker Linus Jönsson, Henrik Kronholm, Ingvar Johansson och Louise Lendt. Sedan tidigare är Tina Håkansson också finalklar från en deltävling i Spanien. Vi önskar samtliga lycka till i finalen där vinnarna i resp klass får representera Sverige i världsfinalen. Denna spelas i november, Kuala Lumpur, Malaysia

Nya Ping G400 finns i shopen och studion!

Vill du vara först med det senaste?
Boka tid för utprovning av G400 med Lars på 0410-330480 eller online via knappen nedan!

 

 

Garmins nya Livsstilsklocka S60 finns hos oss.

Lars har valt att använda denna klocka då den är fullspäckad med teknik och passar både till golf och som “snygg-klocka” utanför banan.

Stort grattis! till vår prick-säkre banarbetare, Stefan Nilsson, som tog EM-brons i skeet skytte, idag 1/8 i Baku, Azerbadjan. Dubbelt upp! då det även blev bronsmedalj i lagskyttet. Stefan är även medlem och duktig golfare, när han hinner.  Mellan träningar och tävlingar har Stefan varit till stor hjälp under denna säsongen och är en av fem banarbetare som gör en stabil insats varje morgon för att vi skall få spela på en så fin bana som möjligt. Tanken är att, dom som är intresserade, skall få en introduktion till skyttet och få prova på tillsammans med Stefan. Vi bokar ett par tillfälle. Återkommer i medlemsmejl med datum och självkostnadspris.

Årets segrare i Cup Caroline heter Sofia Björkman, Halmstad GK. Sofia som låg 5:a efter första dagens spel, 5 slag efter ledarinnan, gjorde en riktigt stark rond idag och hämtade in hela försprånget vilket gav segern med 1 slag före en trio 2:or Sara Kjellker, Ljunghusens GK, Annelie Weimenhög, Vasatorps GK och Malin Vingeskog, Saltsjöbadens GK, samtliga 138 slag. Bästa hemmaspelare, Emelie Blennow som slutade 12:a
Fullständig resultatlista finner du här, resultat.

Karolinercupen vanns av en riktigt ung golfare, Calle Strandberg, Abbekås GK och blott 16 år gammal. VAd vi kan minnas, en av de absolut yngsta i tävlingens historia. Calle låg 2:a efter första dagen men hade kylan och koncentrationen på rätt nivå och kunde, med en fin-fin 66 runda, ta hem totalsegern endast 1 slag före William Cederlund, Ystad GK. 3:a blev Gustav Salander, Ljunghusens GK, ytterligare 1 slag efter. Således en väldigt tight uppgörelse även i herrtävlingen. Bästa hemmaspelare blev Hampus Borg, delad 16:e plats, som fortsätter visa fin form. Resultatlistan finner du här, resultat.

 

Årets OOM-Tour är nu halvvägs. 5 omgångar avklarade och således en spelad på resp klubb i samarbetet. Nu är det halvtidsvila och sommaruppehåll innan nästa omgång, som är på Vellinge 20/8.
Här finner duKopia av resultat OOM 2017 i resp klass

Tävlingsbestämmelser för året. Läs mer här

Ett glatt gäng, under ledning av Kjelle Måryd, har arbetat hårt och med den äran representerat Trelleborgs Golfklubb under hela Nordea Masters.  Det var funktionärsuppdrag på hål 16 som gällde.

På Kristi Himmelfärds dag avgjordes, traditionsenligt, 4-manna scramble med Ditec som tävlingssponsor. Ett rekordstort startfält på 62 lag började med första start 07.00 för att sedan fylla hela banan med spelare fram till sena kvällen. Ett härligt försommar väder gav oss fin-fina förutsättningar och det visade sig även i resultatlistan. Segrade gjorde “Bortalaget” på fina 53,5. Tvåa blev “Seaside” med 54,8 och tredje platsen tog “Bänknötarna” på 55,7. Ett stor tack till Ditec för ett generöst prisbord och till deltagare, tävlingsledning och alla engagerade för en väl genomförd tävling.

Trelleborgs Golfklubb och Trelleborgs Energiförsäljning AB har tecknat ett samarbetsavtal vilket ger fördelar till både medlemmar och föreningen. Under fjolåret ändrade Trelleborgs GK leverantör och köper numer all el av Trelleborgs Energiförsäljning AB. Vi är väldigt nöjda med avtalet och vill nu ge medlemmar samma möjlighet, oavsett var de bor. På denna länk kan du läsa mer om Energiförsäljning.
Alla nya kunder får dessutom första årsavgiften i premie. På denna länk kan du läsa om och teckna avtal. I meddelanderutan kan ni ange ert golf-ID för att säkert få bästa pris.

 

Lördagen 6/5 spelas en av Sveriges största golftävlingar på Trelleborgs GK, Golfhäftet Trophy. Partävling med fin-fina priser. Hitta din spelpartner och anmäl er nu! till Kansli eller på golf.se. Allt om tävlingen och samtliga kval-banor hittar du här

På söndagsmorgonen samlades över 50 medlemmar för att anta årets vårstädning av banan. Och riktigt fint blev det! Det har krattats, samlats, rensats, planterats, kantats, putsats, grusats och finslipats på de flesta av hålen. I vanlig ordning gick det åt flest personer vid  -och runt hålen 4-7 men även på flera andra håll syns det tydligt att insatserna gjort stor nytta. Dagen avslutades med sopp-lunch och en 9-håls tävling för de som ville. Segrade gjorde Britt Sköld på fina 20p. Andra platsen tog Alf Bengtsson med 18p och tredje till Paul Welén med 17p. Grattis till pristagarna som är välkomna till Kansliet och hämta pris samt Ett stort tack till alla engagerade under denna dag!

En gemensam tävling för seniorer inom 4-Skåne+

I år arrangeras Seniorfemkampen för första gången, en gemensam tävling för damer 50+ och herrar 55+ inom våra fem klubbar med det övergripande syftet att genom social samvaro skapa gemenskap och samhörighet.
Seniorfemkampen är en lagtävling med 10 damer och 10 herrar från varje klubb som kommer att spelas två gånger under 2017. Ifall det blir uppskattat är tanken att vi skall utöka antalet speldagar till nästa år.
Första omgången spelas på Bedinge GK 25/4 och andra omgången på Söderslätts GK 21/9. Shotgun start 09.30 samling senast 09.00.
Tävlingsform, slaggolf. Alla spelar från röd tee eller motsvarande. Samtliga spelares resultat från respektive klubb summeras och delas med antalet deltagare. Klubben med lägst snittscore vinner.
Startavgift 150,- per deltagare. Lunch ingår. Avgiften samlas in i förväg av respektive klubbansvarig.
Priser. Vinnande klubb tar hand om vandringspriset och får försvara eller lämna över vid nästa tävlingstillfälle
Individuella priser till de bästa resultaten samt utlottning.
Anmäl dig genom att skicka ett mail till klubbansvarig för Trelleborgs GK, Kjell-Åke Måryd. kjell.maryd@gmail.com
Detta kan du göra tidigast 11/4 09.00. Vid överteckning gäller anmälningsordning.

Välkommen! // Seniorfemkampsstyrelsen inom 4-Skåne+

Kampanj på Titleist företagsbollar med logo!

Väljer du logobollar från Titleist får du en idealisk representant för ditt eget varumärke  – ett varumärke som står för framgång och kvalitet.

Just nu är det kampanj på Titleist logobollar!

För mer info klicka här»

Golfhäftet 2017 finns till försäljning hos oss.
Från 25/1 och hela februari pågår även en kampanj där du får ett par Lanner socks då du köper Golfhäftet.
Nytt för i år är att vi även kan erbjuda försäljning av Golfhäftet Plus på kansliet. Mer om Golfhäftet här

Efter mer än 20 år av ideellt arbete, varav de senaste 13 som ordförande, väljer nu Lennart Eriksson att kliva av sina uppdrag. Det är med stor respekt vi ser tillbaka på den tid och alla de timmar som Lennart lagt ned för Klubben. Stora händelser och förändringar finns på listan av vad Lennart varit med om när vi ser tillbaka. Det var även Årsmötets uppfattning. Lennart har varit och är en stor tillgång för Trelleborgs Golfklubb vilket gör att han förtjänar utmärkelsen som Hedersmedlem. Stort grattis till en välförtjänt utmärkelse.
Till ny ordförande i klubben valde årsmötet Lars Licke. Vi känner Lars som en framgångsrik entreprenör och senast som krögare på Golfkrogen. Lars har flera år av ideellt arbete i klubben och hans engagemang i föreningen gör att vi tror att det är absolut rätt person att ta över efter Lennart. Vi önskar Lars välkommen till styrelsearbetet och önskar honom och övriga styrelseledamöter lycka till.
Henric Borg avtackades för flera års styrelsearbete som ordf i Junior/Elit kommittén i vilken han kommer att arbeta vidare. Till nya styrelsemedlemmar valdes Paul Welen, ordinarie och Kjell-Åke Måryd, suppleant. Hela styrelsen presenteras här

 lars_jenny

Följ med oss till ett handplockat solsäkert resmål som passar alla!

Följ med Lars & Jenny från Trelleborgs Golf Academy & Shop på en resa som innehåller härlig golf, professionell träning, 5-stjärnigt hotell, roliga tävlingar, utflykter & annat som förhoppningsvis fyller ett helt fotoalbum.

I Januari 2016 var vi på utbildningsresa i Al Ain i Abu Dhabi. Vi blev genast förtjusta i resmålets solsäkerhet & behagliga klimat. Vi bestämde oss direkt att hit vill vi göra en golfresa med våra kunder!

Vilken fin höstresa det blev ner i spanska Lumine utanför Barcelona!

Skönt väder med  med 20-24 grader!
Vi varvade träning med spel på Lumines fina banor.
Sightseeing i Barcelona stod även på programmet. Vilken stad, vilka byggnader! Tack alla underbara resenärer!  Som ni tränade & vilken fin golf ni spelade!

Nästa resa går till solsäkra Abu Dhabi i februari 2017 – resan kommer att läggas ut på hemsidan 8-9 november, så håll ögonen öppna!

Klicka på en av bilderna för att se större versioner i ett bildspel!

barcelona_16_1_2 barcelona_16_1_6barcelona_16_1_5barcelona_16_1barcelona_16_1_4barcelona_16_1_3

Idag har Blomsterflickorna haft avslutning med fika i restaurangen. Totalt har vi spelat 480 rundor under säsongen. 5200 kr har skickats till Barncancerfonden! och 4800 kr har utdelats i form av blomstercheckar till de flitigaste flickorna.
Årets vinnare blev Inger Johansson, 2:a Barbro Sundelin och 3:a Barbro Blomgren.

Som tacktal sjöng Inger en söt visa:

-“Jag vill sjunga en visa i klaraste dur om oss flickor som golfar i sol och i skur.
Vi toppar och duffar ibland och ibland sticker bollen iväg till sand
Men på green får vi höra ett klonk ner i hål. Och till slut har vi fått den motion som vi tål.
Vi är ett gäng blomstrande kvinns. Sån tur att vi alla finns”

Vi tackar alla för en härlig säsong och hoppas vi träffas igen 28 mars 2017.

Hjärtligt tack // Agneta och Monica

 

Trelleborg blev totalt 2:a av 11 lag i lagdelen i Höstouren 2016!


Totalt efter höstens 6 omgångar vann Isabella Schreiter hela B-klassen individuellt och Tove Dellberg kom 7:a i A-klassen individuellt.


Vid sista delomgången i söndags på Ljunghusen kom Isabella 1:a & Wille Aaröe 5:a individuellt.

Vi hälsar även bra jobbat till övriga juniorer från TBGK, som har representerat Trelleborg i höst, och som har bidragit till det fina lagresultatet!

#hösttouren2016 #lagsammanhållning #tjohovadkul #trelleborgsgolfacademy

Grand Finale – Serielagen 2016-10-16

Den 15 oktober spelades Grand Finale Serielagen där alla lag som deltagit i seriegolfen, tillsammans med lite extra lag, möttes i en lagtävling som spelades som nettotävling med handicap. Trots mycket hård vind mellan 17 – 20 sekundmeter blev det 17 deltagande lag. Mycket bra. Väderförhållanden var på gränsen till att inte genomföra tävlingen eftersom bollarna hade svårt att ligga stilla på en del greener. Men eftersom de flesta deltagare var positiva till att spela så genomfördes tävlingen.

Det blev en jämn historia där OB laget, bestående av Bengt Johansson, Arne Sjölin, Bengt Halvarsson och Åke Hansson vann på 346 slag tätt följt av H75 laget med Sven Sköld, Jan Apelqvist, Rolf Fristedt, Nils-Erik Svensson, Stig Nord, och Rune Bentsson på 349 slag. Trea blev H55 laget med 351 slag.

Tävlingsledningen tackar alla deltagarna för att ni genomförde en mycket vindpiskad tävling.

Klicka på filmklippet nedan för att se när Lars testar 2017 års nya Titleist driver.
Vi har nu fått in både nya 917 drivers och fairwaywoods med alla sorters anpassningsmöjligheter och skaft för att passa just din sving.
Boka en custom fitting med Lars i studion på 0410-330480

Slutspel TisdagsMaster och i Onsdagsgolfen 2016

Lördagen den 17 September var det slutspel för årets veckotävlingar, TisdagsMaster för damerna och Onsdagsgolfen för herrarna. Tillsammans var vi ett femtiotal deltagare som fick uppleva en ganska spännande tävling för att kora årets total vinnare. Samtidigt spelades en separat tävling med en klass för herrar och en klass för damer där dagens bästa resultat blev honorerad med extra priser.

Segrare i tävlingen för dagen i Dam klassen blev Karin Lienau med Mona ter Laak på andra plats. I Herr klassen segrade Torsten Kjellberg tätt följd av Emil Borin. I TisdagsMaster ledde Inger Johansson inför slutspelet med fick till slut se sig besegrad av Mona ter Laak som blev totalvinnare av 2016 års TisdagsMaster. Vi gratulerar Mona till vinsten.I Onsdagsgolfen var det Bertil Nydén som ledde inför slutspelet och han lyckades hålla undan för Torsten Kjellberg som kom på andra plats. Också ett stort grattis till Bertil.Tävlingsledningen är väldigt glad att nästan häften av alla som deltagit under årets veckotävlingar även deltog i slutspelet.
Slutställning TisdagsMasters oom-tisdagsmaster-2016-002 och Onsdagsgolfen onsdagsgolfen-2016

//Tävlingsledningen för TisdagsMaster och Onsdagsgolfen 2016

2 Generationer 2016 avgjordes 11/9 med ett stort antal deltagande lag i två klasser. I härligt sensommarväder segrade Emma & Mats Ekbäck i B-klassen med fin fina 69 slag, 3 slag före Alfons & Kenneth Björner på 2:a plats och ytterligare ett par slag bakom slutade Louise & Wolf Lendt 3:a. I A-klassen vann Alexander Jönsson/Kerstin Gunnarsson på 72, ett slag före Ludvig & Jörgen Andersson som i sin tur var ett slag före treorna Thomas & Rune Bengtsson. Stort grattis till samtliga pristagare och tack till alla startande och engagerade samt till tävlingens sponsor Helsingborgs Gummifabrik

I mitten av Augusti var Jesper Aspegren i vår studio och hade en intervju med Lars som sedan skulle publiceras på Golfstore.se

Du kan läsa intervjun nedan.
Hör av dig till Lars om du vill veta mer om de nya PING klubborna!

Heta nyheter från Ping – iBlade och Vault

 – Jag hade själv utan minsta tvekan kunnat ha de här nya järnklubborna i min bag. Så bra är dom och så snygga. Golfstore-pron Lars Lindh i Trelleborg strålar som en sol när han är i färd med att packa upp de pinfärska iBlade, Pings senaste järnklubba som började säljas i mitten av augusti.

csm_Artikel_2016_LarsLindh_Ping_iBlade_768px_667b3fd1c3

iBlade är som alla Pings tidigare järnklubbor en gjuten klubba och som namnet anger ser den verkligen ut som en traditionell bladklubba. När vi besökte Lars Lindh var han verkligen ivrig att testa nya iBlade i klubbens träningsstudio.

– Vi måste börja med att de är sällsynt vackra att titta på. De allra flesta dras till det som är vackert och kommer att köpa dem enbart av det skälet, tror Lars Lindh. Skönhet är en sak, funktion är en annan. Bladklubbor anses ofta enbart lämpliga för riktigt duktiga spelare.

Men de här klubborna är inte så svårspelade som många tror. De känns verkligen mjuka och följsamma, och förlåtande. Pings teknologi har alltid legat i framkant och iBlade är inget undantag. Men visst, de är inga nybörjarklubbor direkt, menar Lars. Företaget har alltid haft ambitionen att underlätta för spelaren. I deras program för custom fitting ingår till exempel, att ju längre du vill ha skaftet, desto lättare gör man klubbhuvudet.

csm_Artikel_2016_Ping_iBlade_768px_172dc94c7a

– Ja det stämmer. Det har väldigt stor betydelse för svinghastigheten om totalvikten ökar med ett längre skaft. Här är Ping ett föredöme och väldigt lätta att arbeta med och i slutändan underlättar det för den enskilde golfaren, säger Lars Lindh.

Detsamma gäller för custom fitting för putters. Man kan väldigt enkelt med hjälp av teknologin ta reda på vilken typ av putter som passar bäst. Man kopplar helt enkelt en iPhone på putterskaftet, och med Pings putter-app samlas all information om puttsvingen, så att spelaren och Golfstore-pron tillsammans kan bestämma vilken putter som är bäst. En gång i tiden var det ju faktiskt en putter som la grunden till företagets stora framgångar.

csm_Artikel_2016_Ping_Vault_768px_fb605a012c

Nyligen släppte Ping en ny putterserie, Ping Vault. Ping Vault Blade finns i två modeller med klubbhuvuden frästa ur ett stycke smitt rostfritt stål, med fin balans och jämnare bollhastighet över träffytan. Ping Vault Mallet, också i två modeller, har lite slankare klubbhuvud av aluminium, med en tung sulplatta av rostfritt stål.

Tisdagen 27/9 spelar damerna greensome som avslutningstävling på säsongen. Första start är 12.30.
Enligt tradition avslutas dagen på Golfkrogen. Det är mingel från 18.30 med drink och tilltugg, därefter serveras en 2-rätters meny som avslutas med kaffe/kaka till prisutdelningen. Startavgift i tävlingen, 100,- anmälan görs på listan i “damernas” eller på golf.se. Middagen 200,- som kan köpas utan golf på Kansliet. Observera att anmälan är bindande och vi vill ha den senast 23/9 // Damkommittén

Härligt Hampus Borg!
Idag 28/8 blev Hampus 3:a i Ljunghusen Open (SGF +18 tour) efter stabilt spel! #stolttränare #tbgkjunior #glädje @trelleborgsgolfacademy

Under Sommarcupen 4/8 avgjordes även Junior-& knatte KM.
Grattis till klubbmästarna:
• Wille Aaröe (knatte Pojkar)
• Tova Jönsson (knattar flickor)
• Hampus Borg (junior pojkar)
• Tove Dellberg (junior flickor) 

Nedan redovisas de juniorer som deltog i de olika klasserna och vilka placeringar de fick.
Junior KM flickor
1. Tove Dellberg
2. Tina Håkansson
3. Miranda Borg
Junior KM pojkar
1. Hampus Borg
2. Jacob Lindh
3. Linus Jönsson
4. Ludvig Andersson
Knatte KM pojkar
1. Wille Aröe
2. Albin Holmer Wärneryd
3. Hampus Bäcklund
4. Gustav Holtz
5. Herbert Nilsson
6. Samuel Gullstrand
Knatte KM flickor
1. Tova Jönsson

Miranda & Tova på Annika Invitational Europe på Bokskogens GK.
Idag, 1/8 har det varit clinic med Annika Sörenstam och Peter Hanson på förmiddagen. Efter lunch var det tävling Junior-AM där tre amatörer tillsammans med en av de tävlande bildar ett lag där de två bästa resultaten räknas. Ikväll är det invigningsmiddag på Malmö Live.

Imorgon är programmet : Clinic med Carin Koch, föreläsning med landslaget, clinic med Annika Sörenstam & titta på tävlingen, Annika Sörenstam Invitational Europe. Njut av dagarna tjejer! #annikainvitational #annikainvitational2016 #tjejgolf

Sverigefinalen i Galvin Green PGA Junior ProAm.

Då var inspelsvarvet på PGA Sweden National Lakes Course avklarat! I morgon är det dags för Sverigefinalen i Galvin Green PGA Junior ProAm. Vi ska njuta och ha riktigt kul på golfbanan! Nu väntar grillbuffé med PGA of Sweden och de andra 11 lagen. Därefter blir det hotellövernattning i Malmö. Vi har ju så långt hem, eller hur Tove, Hampe & Wille?

#‎pgaswedennational #‎LakesCourse #‎pgajuniorproam #‎galvingreenmoment #‎pgasweden

Gilla gärna dessa två händelser på:

Instagram-Logo_nyInstagram @trelleborgsgolfacademy klicka här »

shopen_facebook_f_140Facebook @Trelleborgs Golf Academy & Shop klicka här »

Då är årets räkning av beståndet gjord. Praktnejlikan är, sedan många år tillbaka, en av de starkaste växtsymbolerna på Trelleborgs GK. Blomman är fridlyst och har en väldigt begränsad utbredning i norra Europa då den är lite kräsen med förutsättningarna.  Däremot så trivs den hos oss och vår golfbana har ett av de största växtbestånden i Europa. Praktnejlikan blommar under juli och augusti. Den är så pass sällsynt att den räknas varje år och man följer utvecklingen noggrant. Årets räkning stannade på strax över 27000 växter! En fantastisk siffra om vi frågar de riktiga kännarna. Förra året räknade man till 24000.

Sista dagen i Tävlingsveckan och traditionsenlig 4-manna Irish Rumble och därefter avslutningsmiddag i Klubbhuset. En populär tävling som även i år samlade fullt startfällt vilket gjorde att nästan 100 personer samlades till kvällen då prisutdelning hölls. Segrande lag blev Josefin Dahl, Eibert Hansson, Julius Jönsson och Christoffer Andersson med fin-fina 135 slag. Stort tack till dagens tävlingsvärd, Golfkrogen, och till samtliga medverkande som bidrog till en suverän avslutning på årets “vecka”. Här kommer så den fullständiga resultatlistan plats 2 – 24:
137 – Aaröe, Mellby, Sassarsson och Vestergaard-Hansen
139 – Jönsson, Sanguin, Jönsson och Karpinski
140 – Bernehov, Dahl, Broberg och Hansson
140 – Knutsson, McGuinness, Sköld och Sköld
141 – Bramsved, Bramsved, Hönig och Hönig
142 – Persson, Persson, Johansson-Wirgin
142 – Olsson, Brakstad, Olsson och Olsson
143 – Björner, Björner, Bengtsson och Bengtsson
143 – Lienau, Lienau, Ganslandt och Ganslandt
143 – Wallin, Kronholm, Mattsson och Lendt
143 – Borg, Borg, Alm och Alm
144 – Dahl, Olin, Olin och Dahl
145 – Nilsson, Eldemar-Nilsson, Mårtensson och Prawitz
146 – Winegar, Halt, Palmgren ochAndersson
147 – Friedrichsen, Friedrichsen, Hansen och Hansen
149 – Måryd, Palmgren, Halt och Andersson
149 – Olsson, Ohlsson, Ström och Ström
150 – Collin, Collin, Peterson och Peterson
152 – Skoog, Skoog, terLaak och terLaak
152 – Gonzales, Andersson, Algotsson och Andersson
152 – Larsson, Pergler, Wickman och Wickman
152 – Gehander, Åkesson, Gehander och Anagrius
152 – Eriksson, Eriksson, Davidsson och Davidsson

Mitt i Tävlingsveckan hände det som vi inte vill ska hända. Riktigt busväder och inställd tävling. Fram tills onsdagen har dagarna varit riktigt välbesökta med god stämning och fina resultat. Nu fick vi en ofrivillig vilodag vilket kanske ändå kan visa sig ha en positiv inverkan framöver. “Ett slag för Cancerfonden” spelas söndagen 24/7 och då med fint väder och ett, förhoppningsvis, dubbelt så stort startfält så att vi kan skicka in en rejäl slant till insamlingen

Till medlemmarna på Trelleborgs Golfklubb

BORNHOLM I SEPTEMBER

Ta en avstickare till gemytliga Bornholm i September. Here We Go bjuder på middag på det Gamle Posthus i Allinge och rabatterar dessutom vårt paket till alla Trelleborg GKs medlemmar med 300:-.

SLÄKTGÅRDEN ALLINGE i september

– Båtresa Ystad – Rönne t/r
– Bil på båt (max 6/1,95 meter)
– 2 nätter, dubbelrum på Släktgården
– Stor frukostbuffé
– 18 hål på Nordbornholm Old
– 18 hål på Nordbornholm New
– 1 middag per person på det Galme Posthus i Allinge

Pris inkl. middag för Trelleborgs GK´s medlemmar: 2675:-
(
Ordinarie pris exkl. middag: 2975:- )

Boka på golf@herewego.se eller ring 040 – 45 80 60. Glöm inte att meddela ”Trelleborgs GK” vid bokning

Trelleborg vann den 27/6 Distriktsfinalen i Galvin Green PGA Junior ProAm och är vidare till Sverige finalen på PGA National den 2/8.
Lars ser fram emot två heldagar med tävling, övernattning och överraskningar tillsammans med laget! Tack för en fantastisk dag Tove Dellberg, Hampus Borg & Wille Aaröe.
Läs mer här »

Gilla detta på Instagram @trelleborgsgolfacademy klicka här »

Gilla detta på Facebook @Trelleborgs Golf Academy & Shop klicka här »

Hela 16 killar & tjejer var goda representanter för Trelleborgs GK i helgens Skandia Tour!

Kul att vi syns ute i Golfsverige!
De som kom topp-10 denna omgång har fått en lite not till höger om namnet.
Vi gratulerar speciellt Pontus “Putte” Persson som vann på Skandia Tour Regional på Eslöv. Pontus är nu direktkvalificerad till Skandia Riks nästa omgång!

Skandia Riks tjejer
Emelie Blennow (7:a)

Skandia Riks killar
Hampus Borg
Hjalmar Karlsson

Skandia Regional Tjejer
Tina Håkansson (7:a)
Miranda Borg
Frida Blennow
Tove Dellberg

Skandia Regional  Killar
Pontus Persson (1:a)
Daniel Jönsson
Wille Aaröe
Linus Jönsson
Pontus Larsson

Skandia Distrikt tjejer
Tova Jönsson (7:a)

Rookietouren Tjejer
Isabella Schreiter

Rookietouren Killar
Ludvig Andersson (5:a)
Albin Holmer Wärneryd

Måndagen 2/5 samlades ett antal ur Trelleborgs GK´s Oldboys på Allerums GK, strax norr om Helsingborg. Efter lunch blev det spel i det fina försommarvädret. De 3 bästa resultaten kom från Bengt Johansson, reiseleiter, på fina 68 tätt följd av Pelle Pettersson 71 och Gudmund Persson med 72. Göran Holmer blev brutto-bäst med 88.
Efter golfen bar det av till Hotel Helsing, centralt vid Kärnan, för incheckning och därefter middag på restaurang Aptit&Bar. Hungriga golfare blev inte riktigt nöjda med endast 3 tapas rätter och var inte sena med att lämna in protest.
Det blev en god natts sömn. Receptionen på Helsing berättar att snarknivån var alldeles för hög denna natt då portiern uppmätte 114 decibel vid 4-tiden. Dock inte mycket att göra åt. Samtliga fick äta frukost då det inte gick att bevisa vem som var mest torr i halsen.
Nästa utmaning var Rya GK, vackert belägen med underbar utsikt mot Ven. Rondbäst dag 3 blev Göran Holmer med 71 före Torsten Kjellberg 78. Bästa brutto, även denna dag, blev Göran Holmer med 83.
Resultat för båda dagarna. Bästa brutto blev naturligtvis Göran Holmer! Bästa netto, även där, Göran Holmer 147 tätt före Bengt Johansson 148 och tredjeplatsen till Gudmund Persson 152 slag.

I år hade vi Specsavers Trelleborg som sponsor till bästa brutto -och netto priserna. Då det blev samma person så övergick nettopriset till 2:an i nettoklassen. Stort tack till Specsavers och alla 12 glada, trevliga spelkamrater som deltog på utflykten. Nästa år finns det plats för fler! //Bengt Johansson

Ps En liten hälsning från Specsavers Trelleborg. Medlemmar i Trelleborgs GK har naturligtvis gratis synundersökning och en hel del andra förmåner. Specialanpassade golfglasögon finns också. Välkomna in!

I helgen var det premiär för årets Skandia Tour på nivåerna.
Elit, Riks, Regional & Rookie.
Trelleborg hade många juniorer som deltog.
Albin Karlsson och Hampus Borg spelade Riks på Flommen GK.
Tove Dellberg och Miranda Borg spelade Regional på Lunds Akademiska GK.
Hjalmar Karlsson, Linus Jönsson, Pontus Persson, Daniel Jönsson och Wilhelm Aaröe spelade Regional hemma på Trelleborg.
Albin Holmer-Wärneryd spelade Rookie Touren på Rönnebäck.

Hjalmar Karlsson & Albin Holmer-Wärneryd blev 2:a i sina tävlingar! Hjalmars 2:a plats gav honom en uppflyttningsplats till Riks.
Vi vill passa på att tacka alla spelarna för att ni har representerat klubben på ett bra sätt.  /Lars Lindh

Golfkrogen och krögarparet hälsar välkomna till ännu en populär After Work. Den 27/5 samlas vi igen, vid 16.30, för att mingla en del innan vi ger oss ut på gemensam 9-håls start. Denna dagen är det tema Brazil som gäller och vi spelar dubbel greensome. Båda slår ut sedan går ni till varandras bollar innan ni väljer den boll som skall i hål. Dock ej på par 3-hålen där man väljer direkt efter utslaget.

Damkommittén på Trelleborgs GK bjuder in till utbytestävling, tisdagen 31/5. En singeltävling i 2 klasser med deltagare från hemmaklubb, Bokskogens GK, Bosjökloster GK, Romeleåsens GK, Hintons Golf North Course, Söderslätts GK, Vellinge GK, Tegelberga GK och Örestads GK. Klasserna fördelas lika beroende antal anmälda. Startavgiften är 150,- och inkluderar fika efter 9 hål. Välkomna!

Skåneligan efter omgång 1

I omgång 1 mötte vårt lag i Skåneligan Barsebäck. Det spelades matchspel och Trelleborg vann!
Denna dag bestod laget av Tove, Pontus, Måns, Wille, Johan, Albin & Hampus. Tack även till coacherna Magnus & Peter!

Resultat efter omgång 1 2016

Skånes GF meddelade idag 10/5 resultaten från helgens juniorserie. Trelleborg ligger 4:a av 12 lag.
Det är väldigt jämt!

Resultat efter omgång 1 på Abbekås GK:
(Siffrorna inom parentesen avser antal slag)
Ljunghusen (303)
Abbekås (306)
Eslöv (310)
Trelleborg (318)
Söderslätt (318)
Ystad (319)
Malmö Burlöv (324)
Flommen (335)
Lund (337)
Niklastorp (349)
Höganäs (357)
Örestad (389)
Laget denna omgång bestod av från vänster (klicka för större bild!):
Linus Jönsson, Hjalmar Karlsson, Pontus Persson, Hampus Borg, Albin Karlsson, Frida Blennow & Tina Håkansson.
Tack laget! / coach Lars Lindh

Valborgsfirande på Klubben, nu på lördag 30/4! Partävling, greensome, med gemensam start 09.30 – Golfhäftet Trophy. Det är första året som Trelleborgs Golfklubb har fått förtroendet att arrangera denna tävling tillsammans med Golfhäftet. Nu vill vi visa upp vår bästa sida och presentera ett härligt startfält. Anmäl er nu! Lagom till prisutdelningen tänder Golfkrogen grillen och vid 16-tiden tänder banpersonalen Valborgsbrasan vid 18:e tee. En härlig dag på Trelleborgs Golfklubb. Välkomna!

Nu är det dags igen för Golfkrogens populära fredagstävling – After Work. Den 29/4 samlas vi vid 16.30 för att gemensamt ge oss ut och spela bästboll kl. 17.00. Dagens tema är Mexico så vi ser fram emot något spännande i restaurangen efter rundan. Anmälan gör ni till Kansliet eller på “min golf”. Välkomna // Susanne & Lars

Öppet Hus, söndagen 17/4, 11 – 15

Välkommen till “öppet hus” på Golfklubben.
Här kan du läsa programmet öppethus2016 , men vi kan avslöja att det blir intressanta föredrag om både vår nya Vision, banan och driftbolaget. Erik kommer att hjälpa dig med puttekniken på övningsgreenen samt bygga en egen liten minigolfbana för de yngsta. Kaffe och smörgåstårta till alla besökare.
Välkommen! // Marknadskommittén

Tisdagen 12/4 kl. 18.30

Då är det traditionsenlig säsongsstartsträff med Damkommittén. Vi träffas i restaurangen där vi får kaffe & macka samtidigt som det berättas en hel del annat matnyttigt om säsongen 2016. Representanter från shop och kansli berättar om vad som är nytt för året och vi får möjlighet att ställa frågor om verksamheten på Klubben.  50,- för fikan betalas på plats. Anmälan till kansli eller på listan i damrummet senast 10/4. Välkomna! // Damkommittén

Nytt sätt att spela banan på torsdagar!

När banan öppnar med ordinarie greener 2016 kommer stora banan att spelas på ett nytt sätt på torsdagar mellan 16:00-19:00.

Vi delar in spelet på banan 16:00-19:00 mellan:
• Hål 1-3 för våra nybörjare i utbildning i Trelleborgs Golfklubb (vuxna & juniorer)
• Spelare med hcp startar på hål 4 & spelar först hål 4-18  och därefter hål 1-3.

Garmin Approach® S20 är en helt ny tunn och lätt golfklocka som även läsermått till hinder! Den har även den nya funktionen Garmin AutoShot™ – för detaljerad spelanalys.

Garmin Approach TruSwing™ är svingsensorn som gör att du kan vara helt fokuserad under träningen
Garmin Approach G10  ger dig möjlighet att noggrant mäta längden på dina slag var på banan du än spelar från. G10 är kompakt, prisvärd, lätt och enkel att använda.

En hälsning från Lars & Håkans golfskola i Portugal våren 2016.
Första dagen var det träning och spel på Montado GC för de 23 resenärerna.
Dag 2 var det spel på Troia GC. Dit reser man med färja.
Dag 3 var det utflykt till Lissabon där Håkans Portugisiske kompis tog oss på en egen guidad tur utanför resebyråns agenda. Studiebesöket & fikan på anrika bageriet Pastéis de Belém var en av höjdpunkterna.
Den 4:e dagens spel & träning avslutades med ett trip till den lokala fiskrestaurangen.
Nu under de återstående dagarna tränar vi, finslipar tekniken, spelar så mycket vi kan samt njuter av det vackra vädret!
// Lars Lindh & Håkan Johansson


Klicka på bilderna för att se större bilder!

shopen_montado_16_1 shopen_montado_16_2 shopen_montado_16_3 shopen_montado_16_4

Äntligen är det säsongsstart för de populära “Blomsterflickorna”. Varje tisdag, med start 22 mars om det inte finns annan tävling eller utbyte. Vi spelar slaggolf över 18 hål. Ingen föranmälan krävs. Välkommen till Klubbhuset vid 08.30. Startavgift 20,- varav 10,- går till Barncancerfonden. Skulle tiden inte räcka till eller det finns andra förhinder går det även bra att spela 9 hål. Alla välkomna! //Agneta & Monica

I lördags träffades styrelserepresentanterna i Trelleborgs Golfklubb för att “sparka igång” verksamhetsåret. Till denna träff hade banarkitekten Johan Benestam bjudits in. Johan presenterade tankarna kring hur vi tar fram en banutvecklingsplan och hur vi skall komma igång med arbetet. Vi fick ta del av en bra presentation med strategier och idéer. Johan går nu vidare till sitt ritbord och styrelsen sätter ihop en grupp som skall arbeta tillsammans med Johan. I samband med att arbetet startar kommer vi också att kalla till ett medlemsmöte för att ge alla intresserade en presentation.
Med på dagens konferens fanns även styrelserepresentanter för driftbolaget. Tillsammans fick vi ta del av organisation och arbetssätt i det nya bolaget och vilka förändringar det ger.
Marknadskommittén presenterade förslag till verksamhetens Vision och strategin för att ta oss dit.
Efter en lång och intensiv dag tackade ordf samtliga deltagare för dagens engagemang och hälsade Klubbstyrelsen välkommen till styrelsemöte 25/1.

En tidig julklapp till alla medlemmar på Trelleborgs GK!
Stolt och glatt kan vi nu erbjuda samtliga, fullvärdiga, medlemmar ytterligare en klubb i vårt 4-Skåne samarbete. Vi blir 4- Skåne + från årsskiftet och välkomnar Bedinge Golfklubb. En klubb som vi, under flera år, har haft ett bra utbyte med men som vi nu utökar till ett fullt spelutbyte i sann 4-Skåne anda. Härligt och välkomnande!
Bedinge GK är en klubb med anor från 1931 och som med starka traditioner och trogna medlemmar befäst sin position på den skånska golfkartan. En utmanande parkbana längst söderut i landet med så pass gynnsamma markförhållande att man kan erbjuda ordinarie spel nästan året om.

Detta är ett välkommet tillskott för våra medlemmar och ger ett rejält mervärde i det fullvärdiga medlemskapet med möjligheten att spela 5 banor för den erlagda årsavgiften. Vi på Trelleborgs GK hälsar Bedinge välkomna och ser fram emot ett gott samarbete tillsammans med de övriga klubbarna i 4-Skåne familjen.

Handlar du minst 2 häfte hos oss på Klubben innan 29/2, får du en premie av Golfhäftet, strumpor värde 129,-. Premierna finns i begränsat antal så vänta inte för länge. Välkommen in!

Golfklubbarnas bidrag till svensk cancerforskning gör skillnad!
I den 26:e upplagan av Ett Slag för Cancerfonden spelades ca 900 000,- in och ger hopp om nya viktiga genombrott.
Bifogat hittar ni cancerfondenresultat över samtliga deltagande klubbar uppräknade efter hur stor summa de spelat in.
Trelleborgs Golfklubb finner ni högt upp i listan på en hedrande 4:e plats med insamlade 57420,-.

Tack alla kunder & medlemmar i Trelleborgs GK som har rensat bland sina klubbor & bagar och skänkt detta PGA-tränare Henrik “Hempa” Lundqvists golfprojekt i Elfenbenskusten.
Idag 11/11 var Hempa och samlade in det vi på Trelleborgs GK och medlemmarna på Ljunghusens GK hade samlat in.
Tillsammans fyllde våra båda klubbar ett helt släp!
Nu är snart prylarna på väg till Hempas golfprojekt i Afrika!
Det ska bli kul att följa ditt projekt, Hempa!

hempa_hamtar_klubbor

Hempa_afrika_2

Torsdagen 5/11 hölls Höstårsmötet på Klubben. Vi fick leta upp alla stolar och sitta trångt då det kom långt fler än de 50 medlemmar som vi hade gissat på. Kul! Alla valen för nästkommande period klarades av. Lennart Eriksson fick fortsatt förtroende att leda Styrelsearbetet även under 2016. De två motioner som Styrelsen lagt till mötet blev också enhälligt besvarade med Ja. Nu väntar ett intensivt arbete för den nya styrelsen att tillsätta en bolagsstyrelse och övervaka arbetet med bildandet av ett driftsbolag. Klubbstyrelsen består av Lennart Eriksson – ordförande. Ledamöter Mona Ter Laak, Anders Dahlström, Per-Olof Jönsson, Emil Borin, Hans Hansson och Henric Borg. Suppleant Pia Dahav. Utöver dessa adjungeras också Pro, Krögare och Klubbchef till styrelsemötena.

Efter 8 omgångar, där deltagarna skulle räkna de 5 bästa resultaten, är nu premiärsäsongen för OOM 4-Skåne avslutad. Tävlingen har spelats i 3 klasser där 1:an, 2an och 3:an i resp klass får presentkort. Grattis till samtliga pristagare!  Prisutdelningen sköts av hemmaklubben. Resultatlistan publiceras OOM2015slut