Viktiga Teen Cup datum 2018 (f.d. Skandia Cup!

21/6 Klubbkval på Trelleborgs GK
(Går samtidigt som Sommarcupen & kvalet i Galvin Green PGA Junior ProAm. denna dag är det 3 tävlingar i en)
13/7 Gruppkval
Går på Söderslätts GK, Ängelholms Gk eller Romeleåsens GK. Vet inte säkert på vilken klubb av dessa klubbar i skrivande stund.

Info om Teen Cup

Tenn Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer.
Teen Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i.

Teen Cup klubbkval

Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta.

På Trelleborgs GK har vi klubbkval samtidigt som Sommarcupen  & kvalet i Galvin Green PGA Junior ProAm den 21 juni. Teen Cup klubbkval ingår alltså i Sommarcupen den dagen.

Teen Cup klubbkval är en 18-håls slaggolf scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år.
Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

Vem får delta?

Teen Cup genomförs 2018 för juniorer födda 2002-2005. Varje klass är uppdelad i pojkar och flickor: 13 år, 14 år, 15 år och 16 år, totalt åtta klasser.

Deltagarna behöver inte ha handicap 36,0 eller lägre för att delta i Skandia Cup klubbkval, men deltagarna måste ha handicap 36,0 eller lägre för att kunna kvalificera sig till nästa kvalsteg som kallas Gruppkval.