Följ med Lars Lindh på golfskola till Al Ain i Abu Dhabi

Datum: Vecka 6 (5/2-12/2 2024)

Anmäl dig genom att besöka oss i shopen eller så ringer du oss på 0410-330480
Efter en golfskola med Lars kommer du hem med massor av tips på hur du kan träna hemma. Vi har valt att hålla nere antalet deltagare till 12 personer/resa för att öka träningsdosen för varje deltagare.
Totalt antal platser: 12
Antal bokade platser : 12
Antal lediga platser: 0
FULLTECKNAT

Följ med till ett handplockat solsäkert resmål som passar alla!

Följ med Lars Lindh från Trelleborgs Golf Academy & Shop på en resa som innehåller härlig golf, professionell träning, 5-stjärnigt hotell, roliga tävlingar, utflykter & annat som förhoppningsvis fyller ett helt fotoalbum.

I Januari 2016 var vi på utbildningsresa i Al Ain i Abu Dhabi. Vi blev genast förtjusta i resmålets solsäkerhet & behagliga klimat. Vi bestämde oss direkt att hit vill vi göra en golfresa med våra kunder! Första resan hit med kunder var vintern 2017 och det var den bästa resan vi har gjort hittills. Vi var tillbaka 2019 samt 2020 och nu är det dags igen.
I år gör Lars först en golfskola på Al Hamra och avslutar med denna veckan på Al Ain.

Personalen på plats ger det lilla extra och man känner sig ompysslad. Det 5-stjärniga hotellet är exotiskt och lyxigt och erbjuder utsökt mat från hela världen.
Här trivs resenärer i alla åldrar.
Vill du vara aktiv utanför golfbanan finns det gym, padelbanor, tennisbana & fina poolområden. Avsluta gärna dagen med ett besök i hotellets prisbelönta spa.
Golfbanan är i perfekt skick och har ett fantastiskt övningsområde.
I våra ögon är Abu Dhabi idealiskt under den svenska vintern i och med att man får det fina vädret som man så hett önskar under den svenska vintern.
Det är bara 3h tidsskillnad. Själva resan sker med de nya stabila flygplanen från Emirates, vilka gör att resan mellan Köpenhamn & Dubai känns behaglig & kortare än förväntat.

Lars, PGA-tränare på Trelleborgs Golf Academy håller i golfskolan och kommer att hjälpa dig med att komma i form till den nya golfsäsongen.

På gångavstånd från hotellet finns  sevärdheterna Al Ain Palace Museum och Fort Al Jahili. Är ni sugna på shopping så ligger Al Ain Mall en kort taxitur bort. Detta sker på den lediga dagen. Vill du hellre spela golf på den lediga dagen, eller besöka Dubai, så ordnar vi det.

Efter att du har bokat din resa får du en inbjudan till en informationsträff i januari, där Lars berättar om träning, spel & omgivningarna på resmålet.

Frågor? Ring oss på 0410-330480 Vi berättar gärna om våra upplevelser på resmålet!

Utöver ovanstående ingår massor av träning, spel samt träningsbollar!
(Cirka 11h träning och därtill spel med Lars på banan alla speldagar)

Mer om golfbanan

Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,   6026   5577   5175   4806

HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Greenfee 5 st greenfees per vecka.

Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan och då ingår golfvagnar.

Al Ains golfbana är en fantastisk skapelse. De ursprungliga 9 hålen är byggda inuti Al Ains gigantiska hästkapplöpningsbana som ledigt rymmer 9 fullängshål. De sista 9 hålen ligger utanför själva kapplöpningsbanan och är elbelysta, så man kan spela långt in på kvällen. Det är en fröjd att spela en bana där man märker att de satsar på kvalitet. I det annars karga landskapet upplevs fairways och greener som grönare än grönt. På de svagt ondulerade greenerna rullar bollen snabbt och jämt, slår man en bra putt så går den verkligen i. Gräset i ruffen är något känsligare än det tåligare fairwaygräset, så på Al Ain så får man bara köra golfbilen på fairways vilket visar på hur måna de är om att hela banan ska hålla högsta kvalitet. På golfbanan finns många spännande golfhål, till exempel det 16:e hålet med vattenhinder utmed hela högersidan.

I Förenade Arabemiraten har de en förkärlek för saker som är störst, längst och helst störst i världen. Det är därför inte så förvånade att det 10:e hålet med sina 617 meter från backtee och den längsta par 5-hålet i landet utan snarare varför de inte gjorde det till världens längsta. Det är även långt från klubbtee men något beskedligare, bara 545 meter.

Träningsområdet som hör till Al Ain är något utöver det vanliga. Rangebollar är bra och ni har perfekt turf på den över 300 meter långa rangen. Intill rangen finns det ett fint område för pitchar och bunkerslag. De har också en riktigt trevlig korthålsbana över 9 hål. Skicket är precis lika bra som på huvudbanan, både vad gäller greener och bunkrar. Så, om du vill bli bättre på ditt närspel skall du även spela denna bana.

 

Klicka på bilderna från banan för större bilder!
(Det finns även en Podcast längre ner ↓)

Information om boendet

Rotana Al Ain

5-stjärnigt hotell

Läge Centralt läge i Al Ain, ca 15 minuter från golfbanan (transport ingår)
Rum 246 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Utomhuspool, Spa, squash, tennis, restauranger, barer, café, m.m.
Halvpension 7 frukost och 6 middagar.

Rotana Al Ain är ett 5-stjärnigt hotell i centrala Al Ain, 15 minuter från golfbanan. Rotana är med sina 246 rum ett stort hotell, men i jämförelse med många av jättehotellen i Dubai är det litet och pittoreskt. Redan när man kommer in i lobbyn känner man att man kommer att trivas och efter att man utforskat den väl tilltagna frukosten så blir man om möjligt ännu säkrare. Rummen är stora och både modernt och smakfullt inredda. Det fina poolområdet med sin poolbar ligger centralt beläget på hotellområdet.
Frukosten och middagen serveras i den mysiga buffématsalen. Middagsbuffén är riktigt bra och så varierad att det alltid finns något för alla smaker. Det finns givetvis spännande traditionell mat från regionen och stoltserar även med rätter från andra delar av världen så som sushi, indiskt, europeiskt. Det finns även ytterligare två restauranger på hotellområdet och det kan hända att någon av middagarna i halvpensionspaketet serveras i dessa för att få ytterligare variation på maten. Efter middagen brukar man samlas i ”Trader Vic’s”, puben som bjuder på livemusik de flesta kvällar i veckan. Rotana är ett populärt uteställe för många av de européer som arbetar i Al Ain och har ett välbesökt diskotek i källaren. För den som inte fått nog av fysisk aktivitet på golfbanan så har de squash, pingis, tennis och ett välutrustat gym som man kan nyttja utan kostnad. Vill man skämma bort sig lite och mjuka upp musklerna inför morgondagens golf så har hotellet Al Ains enda spa-anläggning. Nära hotellet finns många av Al Ains alla sevärdheter samt Al Ain shopping mall. Gör gärna ett besök i Al Ain Palace Museum eller Fort Al Jahili.

Klicka på bilderna från hotellet för att se större bilder!

Allmänt & preliminärt program

När vi landar på Dubais supermoderna flygplats så åker vi ungefär en och en halv timmes färd genom det vackra ökenlandskapet och ankommer Al Ain, Förenade Arabemiratens enda stad som inte ligger utmed kusten. De allra flesta som reser till Förenade Arabemiraten besöker Dubai eller Abu Dhabi och för många är fortfarande Al Ain relativt okänt och det är synd. Al Ain kallas för Trädgårdsstaden och här ligger parkerna/oaserna tätt och vägarna kantas av ståtliga palmer. Al Ain har lägre luftfuktighet och behagligare klimat än de stora städerna längs kusten. Även om Al Ain är okänt så har staden närmare 400 000 invånare. Här bor ni inne staden på ett utmärkt hotell och det är lätt att utforska sevärdheter och uppleva ett annorlunda och unikt Förenade Arabemiraten. Här är tempot lugnare, priserna mer humana och atmosfären alltid oerhört välkomnande.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

 

Abu Dhabi – Avsnitt 10