Följ med Lars Lindh på golfskola i Portugal 9-16 oktober

Pestana Vila Sol Golf är beläget i det mycket populära Vilamoura området på sol-dränkta Algarvekusten.

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse.

Anmäl dig genom att besöka oss i shopen eller så ringer du oss på 0410-330480
Efter en golfskola med Lars kommer du hem med massor av tips på hur du kan träna hemma. Vi har valt att hålla nere antalet deltagare för att öka träningsdosen för varje deltagare.
Antal bokade platser: 11 Antal lediga platser: 1 (uppdaterat 25/7) 

Algarve, Vila Sol

27 härliga golfhål i pinjeskog

Pestana Vila Sol Golf Resort är beläget i mycket populära Vilamoura på soldränkta Algarvekusten. Här erbjuds en perfekt golfresort med mycket bra boende direkt vid en härligt grönskande 27-hålsbana i lugn och avkopplande miljö.

Algarve är ett av Europas golf mecka och Vilamoura är dess hjärta med ett kluster av högklassiga golfbanor. Vila Sol är en av dessa högklassiga golfanläggningar. Här erbjuds en perfekt golfresort med mycket bra boende direkt vid en härligt grönskande 27-hålsbana i lugn och avkopplande miljö. För dig som önskar shopping, nöjen och svalkande havsbad är Vila Sol ett mycket bra alternativ. Bara några minuters taxiresa ifrån Vila Sol Golf Resort finner man centrala Vilamoura med den magnifika marinan. Bland alla lyxjakter och segelbåtar finner ni ett brett restauranger och barer. Vila Sol är ett otroligt prisvärt alternativ på Algarvekusten som passar alla soltörstande golfare!

Klicka på bilderna från banan för större bilder!
(Det finns även en film längre ner ↓)

Mer om banan Vila Sol

Vila Sols golfbana stod värd för Portuguese Open både 1992 och 1993, i det närmaste direkt efter att banan öppnade för spel. Den lummiga banan ligger bara ett stenkast från hotellet. De tre 9-hålsslingorna designade av Donald Steel utgår alla ifrån det mysiga klubbhuset och erbjuder golf i mestadels pinjeskogsmiljö. Alla tre slingorna är bra men skiljer sig lite i svårhetsgrad och är döpta därefter – Prime, Challenge och Prestige. Prime har en ganska tuff start och hur man lyckas där kan vara direkt avgörande för slutresultatet. Nu kombineras de tre olika slingorna vilket är bra för variationen.
Banan är inte alltför tuff att spela, men kräver precision från framförallt tee då det ibland kan bli ganska smalt. Men misströsta inte, konditionen på banan är bra så man finner ofta bollen även om man hamnar utanför fairway. Layouten är bra och den vackra naturen gör även att en del hål går i ett härligt böljande landskap. Golfbanan är en härlig upplevelse att spela med flera signaturhål som ger hänförande vyer från tee.

Hotellet Pestana Vila Sol****

Hotellet är av hög 4-stjärnig standard och är perfekt beläget direkt vid golfbanan och med närhet till Vilamoura. Rummen är modernt inredda i naturfärger och hotellet erbjuder de flesta faciliteter man önskar. Balkong eller terrass är standard för alla rum på hotellet, de flesta ut mot golfbanan. Den trevliga bufférestaurangen är perfekt belägen mot golfbanan och här äter vi frukost och de middagar som ingår i paketet. Det finns även en à la carte-restaurang och för den som vill ha ytterligare omväxling finns det ett stort utbud av restauranger och barer om man tar sig till marinan i Vilamoura. Självfallet finns även en stor utomhuspool i trädgården.

 

Fakta om hotellet

Standard starstarstarstar
Läge Intill Vila Sol golfbana.
Rum 189. Alla rum med Ac, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool, gym, restaurang, bar mm.
Wifi På hotellet, rummen och golfklubben finns det trådlös uppkoppling till Internet utan extra kostnad.

Klicka på bilderna från hotellet för att se större bilder!

Youtubefilm om resmålet

Podavsnitt om

– Golf i Vilamoura på Algarve

Lyssna på Golfresepodden när de kommer in på Algarve och snöar in på Vilamoura som är ett riktigt golfmecka. Portugalexperten Mikael Erdtman från Golf Plaisir Protours är gästen som spelat 74 av Portugals 75 golfbanor. Johan filosoferar om sambandet mellan fideikommiss, nykterhetsrörelsen, religion och antalet golfspelare i olika länder. Det blir även Zlatan, yips, marinan, bacalhau, grönt vin som även kan vara rött, tsunamin, fascism, beachbunkrar och en hel del golf. Avsnittet är från januari 2020.

Golf i Vilamoura, Algarve