Följ med Lars Lindh & Hampus Borg på golfskola till Novo Sancti Petri i Spanien

Datum: Vecka 43 (21-28/10)

Anmäl dig genom att besöka oss i shopen eller så ringer du oss på 0410-330480
Efter en golfskola med Lars & Hampus kommer du hem med massor av tips på hur du kan träna hemma.
Vi kommer att vara 2 tränare med Högre Tränarutbildning på plats: Lars Lindh & Hampus Borg.
Vi har valt att hålla nere antalet deltagare till 14 personer för att öka träningsdosen för varje deltagare.
Totalt antal platser: 15
Antal bokade platser : 15
Antal lediga platser: 0
(Uppdaterat 14:00 den 18/7)

Novo Sancti Petri

Ballesteros första skapelse

I hjärtat av Andalusien ligger Novo Sancti Petri, ett paradis för golftörstande gäster. När Costa del Sol slutar vid Gibraltars klippa fortsätter kustlinjen längs Atlanten och det gör även utbudet av läckra golfbanor. I Novo Sancti Petri bor vi direkt på den långa sandstranden med 36 hål underbar parkgolf tvärs över gatan.

Novo Sancti Petri har länge varit en destination för soldyrkare – här ligger en av de längsta och bästa sandstränderna i hela Costa del la Luz. Stranden La Barrosa är 5 mil lång och erbjuder fantastiska möjligheter för bad och promenader eller kanske endast njutning för själen. Vårt hotell, Iberostar Royal Andaluz, ligger självfallet direkt på stranden och en kort promenad från hotell och strand ligger även golfbanan. Novo Sancti Petri Golf ståtar med 36 hål golf av yppersta klass. Parkbanan slingrar sig ända ner till havet på sina håll och passar alla typer av golfare med sin karaktärisitiska parkkaraktär. I området finns det finns gott om restauranger och butiker som håller öppet året runt.

Bild_novo_sancti_petri

Mer om banan

Club de Golf Novo Sancti Petri

Novo Sancti Petri är en storslagen golfanläggning med 36 hål designade av Seve Ballesteros och har ett väl tilltaget träningsområde. Sea & Pines, eller bana A som den kallas, har en hel del vatten längs de första nio hålen och här finner vi också banans signaturhål.
Det sjätte hålets green ligger nästan ute på stranden och härifrån är utsikten fantastisk.
På de sista nio hålen så finns inget vatten som kan ställa till problem, här är det istället de väl utväxta pinjeträden som är utmaningen. 
Center (bana B) är en klassisk Ballesteros design med sex par 3, sex par 4 och sex stycken par 5-hål. Detta är verkligen en rolig och omväxlande bana! Från början bestod Novo Sancti Petri endast av 27 hål. Hål 5-11 på nuvarande bana B är byggda 2001 men trots detta smälter dessa hål in bra tillsammans med de ursprungliga lite äldre hålen.
På banan är det genomgående ganska små greener, de stora bunkrarna gör inspelen avgörande för resultatet.
Bandesignern Seve Ballesteros har lämnat sitt signum på hål 18 i form av en s-formad bunker.

Enligt Novo Sancti Petris klubbchef är båda banorna lika populära och det är jämnt fördelat kring vilken som man tycker bäst om. Det känns rimligt då båda banorna är bra och det blir mer tycke och smak som avgör vilken man har som sin favorit. Det är skönt att man utan problem kan gå banorna och slipper golfbil. En annan fördel är att om man hamnar bland träden som kantar många av hålen så är det väldigt lätt att hitta bollen.
Klubbhuset ligger centralt mellan de två banorna och har de faciliteter som man kan förvänta sig av en riktigt bra golfanläggning. En mysig uteservering där man i lugn och ro kan njuta efter en underbar golfrunda.
För att komma till rangen och golfklubbens Golf Academy så måste man passera vägen framför klubbhuset.
Det finns förutom en väl tilltagen drivingrange flera olika närspelsområden där man kan slipa på svingen inför en vecka med mycket bra golf.
Novo Sancti Petri fyllde nyligen 25 år och kommer garanterat att behålla sin popularitet i ytterligare 25 år…

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbanor med inslag av seaside
Banfakta Sea & Pines, Par 72 6460 6097 5482 5206
Centro, Par 72 6071 5846 5427 5185
HCP-gräns 36
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Severiano Ballesteros

 

Klicka på bilderna från banan för större bilder!
(Det finns även två filmer längre ner ↓)

Hotellet Iberostar Royal Andalus****

Iberostar Royal Andalus är en resort som ligger direkt på La Barrosa Beach i Novo Sancti Petri La Barrosa Beach är den 5 mil långa vita sandstranden som klassas som en av de bästa i hela Costa de la Luz. Hotellet har 413 rum som alla är utrustade med det som behövs för en trevlig semester. De flesta hotellrum ligger i tre flyglar som går ut mot havet. Det centrala i hotellbyggnaden är den trevliga lobbyn och i anslutning till denna hittar man även den stora baren och bufférestaurangen.

Under Golf Plaisirs säsong är det många golfare på hotellet men det märks att sol och bad dominerar under andra perioder då hotellet har två pooler, två stora solterrasser, spa, bubbelpooler och turkisk bastu. Det finns även två restauranger, Los Olivos och El Chozo. Bufférestaurangen är förhållandevis stor och maten är ett kapitel för sig. Iberostar satsar hårt på att göra buffén till något extra. Det finns mycket gott att välja mellan och buffén varieras från dag till dag. Vi har Semi all inclusive på hotellet vilket betyder att dryck ingår till maten och även i baren mellan 18.00 och 24.00.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På stranden, nära klubbhuset
Rum 413 st. Alla rum med AC, safebox, hårtork mm.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool, restaurang, bar, gym mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Klicka på bilderna från hotellet för att se större bilder! Film finns längre ner.

Novo Sancti Petri Golf Club

Iberostar Royal Andalus